Termeni si Conditii

Acest document explica si informeaza termenii si conditiile pe care se bazeaza activitatea de comert a site-ului www.petopia.ro

Petopia Exotics reprezinta Societatea Comerciala Petopia Exotics Srl.

Petopia Exotics este un magazin electronic (online) ce livreaza produsele sale prin intermediul curierilor proprii (Brasov si localitati adiacente) sau prin serviciile de curierat Cargus in restul localitatilor din Romania.

Folosirea (vizitarea sau cumpararea produselor) acestui site, implica acceptarea urmatorilor termeni si conditii. Pentru folosirea in cele mai bune conditii a site-ului, se recomanda citirea cu atentie a termenilor si conditiilor.

Petopia Exotics recomanda ca varsta utilizatorilor / cumparatorilor sa fie peste 18 ani sau peste 13 ani cu acordul parintilor.

Petopia Exotics isi stabilieste singura regulamentele promotiilor si a concursurilor pe care le organizeaza. Aceste regulamente sunt aduse la cunostinta eventualilor participanti numai prin intermediul site-ului propriu sau prin mesaje de posta electronica. De promotii beneficiaza doar acele comenzi care respecta intocmai regulile afisate pe site. De asemenea promotiile se aplica doar comenzilor care sunt inregistrate de catre companie in perioada de timp in care promotia este valida si numai in limita stocului disponibil. Petopia Exotics nu garanteaza disponibilitatea pe stoc a produselor pentru promotie si o poate intrerupe sau anula in orice moment fara nici o notificare prealabila.

Petopia Exotics nu isi asuma responsabilitatea pentru greselile de tiparire sau afisare in ceea ce priveste preturi, caracteristici, imagini etc. In eventualitatea in care pretul produsului sau unele caracteristici ale produsului au fost gresit introduse in bazele noastre de date, sau afisate gresit iar livrarea nu s-a efectuat inca, compania noastra isi rezerva dreptul de a anula livrarea respectivului produs si de a anunta clientul in cel mai scurt timp despre eroarea aparuta.

Produsele cumparate prin intermediul acestui site beneficiaza de garantia obisnuita a fiecarei marci in parte. Pentru unele produse dupa caz acestea vor fi insotite de certificat de garantie.

Petopia Exotics nu isi asuma responsabilitatea si nu poate fi facuta vinovata pentru pagubele aparute prin folosirea in orice fel a produselor achizitionate prin intermediul acestui site.

Fiecare comanda lansata de utilizator este in stadiul de procesare (stadiu in care se verifica datele clientului, destinatia, produsele comandate si disponibilatea lor) automat sistemul va genera o copie a comenzii pe care o veti gasi pe adresa de e-mail din formularul de inregistrare si care va fi folosita pentru diferite informari sau atentionari. Daca nu ati primit aceasta comanda pe adresa dvs. de e-mail, este posibil ca aceasta se fie gresita, sa ajunga cu o intarziere de 2-3 ore (yahoo, gmail) sau sa fie in folderul Spam sau Bulk. Dupa aceasta etapa comanda va fi in stadiu de livrare (comanda a fost predata curierului) sau va fi anulata (clienti cu antecedente anterioare: nu au ridicat comenzi, nu pot fi contactati telefonic sau prin e-mail, nu au fost gasiti la adresa de livrare de mai multe ori).

Petopia Exotics isi rezerva dreptul de a accepta sau anula o comanda.

Petopia Exotics nu raspunde de continutul, calitatea sau natura site-urilor la care se ajunge prin legaturi de pe acest site (legaturi de natura comerciala sau publicitara). Raspunderea pentru aceste site-uri o poarta in intregime proprietarii acestora.

Imaginile sunt prezentate pe site cu titlu de exemplu, iar produsele efectiv livrate pot diferi de imagini in orice mod (culoare, accesorii, aspect etc.), dar compozitia chimica sau caracteristicile produselor sunt aceleasi furnizate de importator sau distribuitor.

Petopia Exotics nu poate garanta disponibilitatea in stocuri a tuturor produselor afisate. Din acest motiv compania Petopia Exotics isi asuma dreptul de a nu onora o anumita comanda in cazul in care respectivul produs dispare din oferta curenta. Clientul va fi instiintat in cel mai scurt timp si va primi inapoi banii incasati de Petopia Exotics pentru respectiva comanda in cazul in care plata a fost facuta in avans.

Pretul final platit de client este format din pretul produsului si eventualele cheltuieli de transport care vor fi mentionate in sectiunea Plată și Livrare. Petopia Exotics nu percepe nici o taxa suplimentara clientului la cumpararea produsului. Pentru orice taxa perceputa in plus va puteti adresa imediat la contact@petopia.ro

Toate preturile de pe site contin TVA.

Orice tentativa de acces neautorizat la site-ul www.petopia.ro si orice incercare de frauda va fi raportata autoritatilor competente. Orice conflict aparut intre compania Petopia Exotics si clienti se incearca a fi rezolvat pe cale amiabila prin intelegere intre cele doua parti. In cazul in care acest lucru nu este posibil se vor aplica prevederile legale romanesti din acest domeniu iar solutionarea conflictelor este de compententa instantelor romanesti. 

Recomandam ca anularea unei comenzi sa se faca in aceeasi zi cu lansarea ei, prin e-mail sau telefonic.

Clientilor care au lansat comenzi, acestea fiind expediate catre ei si nu au putut fi contactati sau nu au vrut sa ridice comanda fara un motiv concret (colet deteriorat, lipsa produse, alte produse, etc.) nu li se vor mai livra comenzi decat dupa achitarea in avans a costurilor expeditiei anterioare plus valoarea comenzii actuale.

Returnarea produselor cumparate se poate face in termen de 10 zile lucratoare cu notificarea in prealabil a vanzatorului. Returnarea se poate face numai prin curier rapid la adresa specificata pe factura, iar cheltuielile de transport vor trebui suportate de catre client. Rambursarea contravalorii produsului (produselor) returnat(e) se face in termen de maxim 30 zile de la receptie returului. In cazul in care un produs prezinte urme de uzura, accesorii lipsa, deterioarare partiala, totala, etc. ne rezervam dreptul de a restitui numai o parte din contravaloarea produsului.

Pentru clientii care au efectuat comenzi si care nu le-au receptionat din motive personale fara sa ne comunice in timp util, ne rezervam dreptul de a nu mai efectua livrari catre dansii decat cu plata in prealabil a comenzii efectuate.